Helsinki er fundet en enkel ide, der sparer meget CO2


Der vil med produktion af vedvarende energi være behov for at lagre energien, da den ikke altid produceres når den skal bruges. I Helsinki har de – efter at have involveret borgerne i en dialog om løsninger – fundet frem til at store varmepumper kan opvarme havvand i store tanke i havnen udenfor byen

Designer Carlo Ratti siger om systemet: ”I den specifikke sammenhæng med Helsinki er det ideelt at bruge havvand til at lagre varme, fordi det er let tilgængeligt i havet uden for byen, ikke kræver nogen dyr transport, hvilket ville resultere i CO2-emissioner og ikke skaber interferens med naturligt økosystem. Det er også let at opbevare havvand i bassiner i havet, fordi vandet indeni har et lignende tryk som vandet udenfor, hvilket forenkler konstruktionens strukturelle krav.”

Konceptet med flydende reservoirer kan være perspektivrigt, da det teoretisk kunne bruges i enhver by, der grænser op til havet, søer eller floder.  Læs mere her.