Græshopper. før: en plage, nu: en indtægtsmulighed

Kan man ikke lave en god forretning på de voldsomme sværme af græshopper der i 2020 huserede i Østafrika og åd alt hvad de kom i nærheden af.. Jo man kan da bare fange dem og male dem til mel. Det mel kan man så i stedet bruge som foder eller gødning.  

Det har en startup-virksomhed The Bug Picture sat i system og hjulpet kenyanske landmænd med at tjene penge på skadedyrene. De betaler dem for at høste insekterne og male dem og gøre dem til proteinrige dyre foder og organisk gødning.

”Vi forsøger at skabe håb i en håbløs situation og hjælpe disse samfund med at ændre deres perspektiv for i stedet at se disse insekter som en sæsonbestemt ”afgrøde”, der kan høstes og sælges for penge,” sagde grundlægger Laura Stanford.

Partnerskabsproducenter får ca. 50 kenyanske shilling (ca. $ 0,5) pr. Kg insekter. Sidste måned høstede projektet 1,3 tons græshopper på mindre end tre uger. Læs mere her.

Eller lyt her.