Nigeriansk kvinde i spidsen for WTO

Den nigeriansk-amerikanske økonom Ngozi Okonjo-Iweala bliver den første kvindelige og første afrikanske leder af Verdenshandelsorganisationen (WTO). Hendes periode begynder i marts. Mange kommentatorer siger, at organisationen har brug for reform.

Okonjo-Iweala har tidligere været finansminister i Nigeria i to omgange. Hun blev kendt for en ihærdig indsats mod korruption og indsats mod terror. I 2012 af hendes 82-årige morkidnappet. Kidnapperne krævede, at hun fratrådte sin stilling som finansminister. Hun nægtede, og hendes mor blev løsladt fem dage senere.

Der er store forventninger til den nye WTO-leder som har varskoet markante ændringer i hvordan hun mener organisationen skal arbejde for frihandel. Læs mere her.

En kommentar til “Nigeriansk kvinde i spidsen for WTO”

  1. Nå ja -for hulen da. Det er jo på tide at store organisationer begynder at respondere på hvad vi alle har vidst i forvejen:

    Kvinder er bedre ledere.
    Afrikanske kvinder er uovertruffent de bedste ledere.
    Er gift med en af dem. Taler af dyb erfaring.

Der er lukket for kommentarer.