En bevægelse for jord til oprindelige folk og de sorte

98% af al landbrrugsjord i USA er ejet og drevet af hvide farmere. Det er en organisation Northeast Farmers of Color Network i gang med at ændre på. Deres formål er at sikre at de oprindelige folk og de sorte får adgang til landbrugsjord. Det har de succes med idet forholdsvis mange hvide betænker organisationen ud fra ønsket om at retfærdighed skal ske fyldest.

F.eks. blev en af underorganisationerne Detroit Black Community Food Security Network kontaktet af en kvinde, der er bosiddende i Californien, som sagde, at hun ønskede at dirigere en stor del af sin arv til hans organisation

Hun følte, at der var “en vis mangel på retfærdighed i, hvordan pengene blev erhvervet”, og at hun ønskede at  “bidrage til større retfærdighed” ved at overføre formue til grupper, der var involveret i sorte, jordrelaterede projekter.

Læs mere her.