Svampe kan erstatte dyreskind

Nu behøves dyreskind ikke, når man skal lave lædersko. Man kan i stedet bruge svampe-mycelium.

En af dem der har taget den nye produktionsmetode til sig er den indonesiske biotek-startup-virksomhed MYCL. Siden lanceringen sidste år har virksomheden brugt mycelium – svampens fibrøse rødder – til at producere en bred vifte af produkter, herunder urremme, tegnebøger, lampeskærme og sandaler. Nu har de udvidet deres kollektion med lanceringen af ​​et par flotte veganske lædersko.

Sko – sammen med mærkets andre myceliumbaserede produkter -repræsenterer en erklæring mod de miljømæssige påvirkninger fra modeindustrien, og forsøger at tilbyde et mere etisk og grønnere alternativ til dyreafledt læder. ”Fremtidig teknologi skal være den teknologi, der vil sikre, at der en fremtid for de næste generationer. Vores innovation tilbyder det, ”siger virksomheden. Læs mere her.

Læs også her om hvad Adidas gør.