100% gennemsigtige vinduer kan producere solenergi

Hovedproblemet med solvinduer har hidtil været at de har været for uigennemsigtige og ikke tilladt meget lys at komme gennem vinduerne. På jagt efter en løsning har forskere ved det sydkoreanske Incheon National University udviklet et solpanel, der bruger gennemsigtig solcelle-teknologi (TPV). I modsætning til konventionelle solpaneler kan TPV udnytte det usynlige UV-spektrum af sollys for at skabe energi snarere end det synlige lys høstet af uigennemsigtige paneler.

De gennemsigtige solvinduer bruger titandioxid og nikkeloxid som halvledere. Fordelen ved titaniumoxid er, at det er giftfrit og miljøvenligt, mens nikkeloxid er rigeligt. I test indtil videre har disse solpaneler en effektivitet på 2,1 procent, hvilket er en hel del mindre end 8 procent effektivitetsgrad for de semi-transparente vinduer