Forsoning er mulig i det delte USA

I Laurens, South Carolina var der indtil 2012 et Ku Klux Klan mødested der også solgte Klan-klæder. Så blev det tvunget til at blive lukket.  

Så gik en kreds med den lokale sorte prædikant pastor David Kennedy i gang med at samle penge til at overtage og renovere bygningen. Ønsket var at stedet skulle bruges til en helligdom med erindring og for forsoning.

Netop Kennedy havde været udset som et mål for Ku Klux Klans hadkampagne med ønske om at dræbe ham p.g.a. hans ønske om at lukke stedet.  

Men så skete der noget uventet: De to tidligere ejeren af ejendommen Howard og Burden kom i konflikt. Så gav Kennedy Burden beskyttelse og forsynede ham og hans familie med mad, husly og et sted at bede. Et uventet venskab blev født, og til sidst accepterede Burden at stedet fik et nyt formål, hvori også indgik at stedet kunne bruges som et museum, der viser nogle Ku Klux Klans ejendele.  

Der blev i 2018 lavet en film om den usædvanlige historie, som man kan læse mere om her.