Kolding bliver laboratorium for bæredygtig mad

I 2021 lægger Kolding Kommune hus til et ambitiøst bæredygtighedsprojekt, som sammen med Syddansk Universitet og byens borgere skal undersøge, hvordan man kan lave bæredygtige madsystemer i fremtidens byer.

Kolding er sammen med 11 andre byer i Europa blevet udvalgt til at udvikle fremtidens bæredygtige madsystemer, som del af EU’s bæredygtighedsprojekt Food 2030. Med en EU-bevilling på 8,2 millioner kroner i ryggen skal Kolding Kommune de næste fire år derfor fungere som et laboratorium, hvor alle i byen sammen skal udvikle nye måder producere og forbruge bæredygtig mad.

Om projektet siger borgmester Jørn Pedersen: ”Potentialet i projektet er enormt. Det kommer formentlig ikke kun til at ændre koldingensernes forhold til bæredygtig mad, men bliver også en inspiration for resten af landet”. Læs mere her.