Cyklen får et filter på, der kan rense bilernes forurening

En ting er at cyklen er bilen overlegen som smidigt og CO2-venligt tansportmiddel i byerne. Noget andet er at cyklen fra næte år vil kunne være i stand til at rense luften for bilernes forurening. Det hænger sammen med Rolloe som er et forstærket cykelhjul, der filtrerer udendørs luftforurening, når det er i brug. Idéen udnytter det faktum, at bevægelsen af ​​cykelhjul skaber kinetisk energi, som kan bruges til at hjælpe luftfiltreringsprocessen.

Lige nu er Design Innovation in Plastics (DIP) 2020-prisvinderen Kristen Tapping i gang med en række tests, men fra næste år ventes luftrenseren at være i produktion. Læs mere her.

En interessant tanke kunne være at lade de fossilbilister, der stadig ønsker at bruge bilen i byen, få lov at betale en afgift som honorerer de cyklister, der renser byluften for dem.