2020 var rekordår for vindproduktion

I 2020 producerede danske vindmøller 16,27 TWh sammenlignet med 16,11 TWh i forhold til året før. Det er en ny rekord, oplyser interesseorganisationen Wind Denmark i en pressemeddelelse.

Den rekordhøje vindproduktionen svarede i 2020 til 46,1 procent af danskernes elforbrug sammenlignet med 47,1 procent året før. Når den rekordhøje vindproduktion i 2020 ikke fører til en rekord i vindandelen, så skyldes det et lidt højere elforbrug sidste år sammenlignet med 2019. Men så var det også året der satte rekord i mængden af specialregulering, hvilket betyder, at de danske vindmøller har været slukket i perioder, hvor strømmen kunne have været brugt i for eksempel varme- og transportsektoren, hvis efterspørgslen og kapaciteten i elnettet havde været til stede. Læs mere her.