Barcelona og andre byer erobrer byen tilbage fra bilisterne

Barcelona en frontløber når det gælder om at lede bilerne ud af byen. De har begrænset omfanget af biler markant og har genvundet vejplads i mange kvarterer og brugt det til at skabe legepladser, offentlige haver og gangbroer.

Nu fremskynder den catalanske hovedstad bestræbelserne på at genvinde det offentlige område med en ambitiøs plan om at begrænse biltrafiken med 60% og gøre en tredjedel af gaderne i centrum til ‘grønne zoner’. Zoner vil reducere andelen af ​​plads til biler og give fodgængere og cyklister prioritet.

Læs her om en række andre initiativer der skal sikre at byens borgere genvinder byen og giver en overraskende frihed og følelse af fællesskab som f.eks. beskrevet i Cape Town. Der er andre eksempler på hvordan handelslivets bekymring for handel og leverancer er blevet gjort til skamme.