Rekordfald for fossilenergi – rekord stigning for vedvarende energi

Vedvarende energiformer sætter ny rekord for den globale elproduktion i år. Det sker i skarp kontrast til andre dele af energisektoren såsom efterspørgslen på olie, gas og kul, der har været stærkt faldende på grund af den verdensomspændende coronakrise.

Det fremgår af en ny rapport fra det internationale energiagentur (IEA) om vedvarende energi i perioden 2020-2025.

Sidste gang verden oplevede et så voldsomt fald i energiefterspørgslen som i 2020 var under Anden Verdenskrig. Men vedvarende energiformer sætter ny rekord dette år. Den globale efterspørgsel på energi faldt i år med fem procent, som er det største fald siden Anden Verdenskrig. Elkapaciteten fra vedvarende energiteknologier vil dog dette år være steget med syv procent på verdensplan, hvilket er en ny rekord, fremgår det af rapporten. Læs mere her.

Læs her Bloombergs opgørelse over hvem der er førende for hvad angår vedvarende energi på verdensbasis.