Londons luftkvalitet er markant forbedret

Da Sadiq Kahn blev valgt til borgmester i London i 2016, boede mere end 2 millioner mennesker i hovedstaden i områder med ulovlige niveauer af luftforurening. Tre år senere faldt antallet til 119.000, alt sammen takket være en række ambitiøse politikker vedtaget af byrådet og borgmesteren med det formål at forbedre luftkvaliteten i byen.

Ifølge en nylig rapport , siden Sadiq Khan blev borgmester i London, er luftforurening faldet i byen med en reduktion på 94 procent i antallet af mennesker, der bor i områder med ulovlige niveauer af kvælstofdioxid (NO2) – et forurenende stof, der er særligt farligt. for menneskers sundhed. Antallet af skoler i sådanne områder er faldet med 97 procent, fra 455 i 2016 til 14 i 2019.

De dramatiske forbedringer i luftkvaliteten tilskrives primært ambitiøs regulering for at bremse trafikken i byen, herunder afgifter, der har afskrækket dieseldrevne køretøjer fra at komme ind i byens centrum og har opmuntret brugen af ​​renere køretøjer. At sætte lavemissionsbusser på de beskidte ruter, afslutte licens til nye dieseltaxier og skabe mere cykelvenlige rum har også bidraget til den positive ændring i luftkvaliteten. Læs mere her.