Kæmpe investering i produktion af kød uden slagtning af dyr

Den er største investering i cellebaseret kød er fornyelig gennemført i Holland. 350 mio. kr har en række investorer – bla. en schweizisk slagterikoncern – investeret i Mosa Meat.

Det interessante, ud over den uhørt store investering, er at der ikke er tale om forskning i hvordan man kan producere et kødprodukt uden at skulle slagte køer, men at man nu går i gang med selve produktionen. Der er tale om et kødprodukt baseret på stamceller. Kød der smager lige så godt som almindelig kød, men kan sælges til en langt lavere pris og uden at skulle slagte dyr. Fra 2023 vil der for alvor rulle store mængder af den nye form for kød ud til spisesteder.

Landmænd, der er klar til de nye tider, skal ikke være bekymrede for der vil være mulighed for at man, efter at have solgt de fleste køer, lokalt vil kunne producere kød. Læs mere om de spændende fremtidsperspektiver, der ikke ligger så langt fremme i tiden.  Læs mere her.