Nu kan børn i Ghana cykle til skole på en lokal produceret bambus-cykel

Bambus er et godt materiale når man i Ghana skal lave cykler. Der er masser af det og det er mindst ligeså stærkt som stål og så er det markant billigere og mere bæredygtigt. Det er baggrunden for et nyt lokalt initiativ Ghana Bamboo Bikes Initiative , der bl.a. skal hjælpe børn til at kunne transportere sig til og fra skole. Skolevejen kan være meget lang så cyklen er med til at fastholde børnenes skolegang. Samtidig er det med til at skabe gode lokale primært kvindearbejdspladser typisk i landditrikter. Og oven på det, for at gøre cyklerne endnu grønnere, planter Ghana Bamboo Bikes Initiative 10 nye træer for hver bambusplante, der er skåret ned for at lave en cykel.Til dags dato har de solgt mere end 3.000 landevejs-, bjerg- og børnecykler. Iværksætteren Bernice Dapaah siger, at de planlægger at donere 10.000 cykler til skolebørn over fem år. Læs mere her.