Begyndende fremdrift for godstransport på skinner

Antallet af ugentlige afgange med godstog til og fra Aalborg Havn er fordoblet på under et år. Ifølge commerciel manager Rasmus Munk Kolind er det et udtryk for, at udviklingen inden for godsbanetransport – efter flere års forarbejde – nu for alvor begynder at tage fart.

– Godsbanetransporten har et kæmpe potentiale, og selv gennem coronakrisen har vi set et stadigt stigende antal vogne og anløb. Det har kun styrket vores tro på, at transportformen bliver en afgørende del af fremtidens godstransport. I den forbindelse vil den grønne dagsorden formentlig også komme til at spille en væsentlig rolle for udviklingen, idet godstransport via jernbane har et markant mindre klimaftryk end de mere udbredte transportformer, fortæller Rasmus Munk Kolind. Læs mere her.