Honning kan ofte erstatte antibiotika

En ny gennemgang af forskning, der er offentliggjort af Oxford-læger, fokuserer på honningens antimikrobielle egenskaber. Heri signaleres at det er muligt at erstatte antibiotika i større omfang. Lægerne anbefaler, at honning skal afprøves før antibiotika, når de behandler infektioner i øvre luftvej. Det gælder almindeligvis ondt i halsen, overbelastning, hoste og en tilsnøret næse. Honningens helbredende egenskaber er blevet brugt i tusinder af år. Honning er kendt for at behandle forbrændinger og forhindre infektion i sår

Forskerne bemærkede, at overforbrug af antibiotika til behandling i øvre luftvej ofte skyldes, at læger forkert har ordineret det til at behandle virale infektioner, som ikke reagerer på antibiotika. På den anden side er honning billig, let at skaffe og har ingen bivirkninger for de fleste mennesker. Plus, det er velsmagende og sødt! Læs mere her.