E-cykel boom i Europa

Et stadigt stigende brug af elcykler kan blive kilde til at brugen af bil til og fra arbejde falder.

Allerede før pandemien var der et e-cykel boom i gang i Tyskland. I 2017 blev der solgt 720.000 e-cykler her. I 2018 steg salget til 980.000 og derefter til 1,36 millioner i 2019. I de første par måneder af 2020 var salget allerede 30 procent højere . En ikke uvæsentlig årsag er at der i dag er at 1.6 millioner ansatte i Tyskland, kører med e-cykler, som de har lejet af deres arbejdsgiver. Det formidles for de flestes vedkommende gennem Deutche Dienstrad.

Det er ikke kun i Tyskland der er et e-cykel boom. I en række andre lande som Østrig, Luxemburg, Frankrig, Norge og Sverige ydes der offentlig støtte til billiggørelse af e-cykler begrundet i ønsket om mindre bilforbrug. Læs mere her.