Esselen-stamme har genvundet jord

I 1770 blev folket i Esselen-stammen i det nordlige Californien fjernet med magt fra deres lande og bragt til spanske missioner. I 2020 er Esselen-stammen ikke længere jordløs. Det er sket ved at Esselen-stammen (med hjælp fra NGOer og staten) har købt  af en 1.200 hektar stor gård ved den nord-centrale kyst  

Det er også en stor gevinst for miljøforkæmpere, da stammen vil bevare de oprindelige  vækst rødtræer, sikre det truede dyreliv som f.eks.kondoren og rødbensfrø samt beskytte Little Sur-floden, der er gydestrøm for den truede stålhovedørred.

Stammeledere siger, at de vil bruge jorden til uddannelsesmæssige og kulturelle formål, ved at bygge en svedjehytte og en traditionel landsby med fokus på stammens  oprindelseshistorie. Læs mere her.

Det er ikke første gang de oprindelige befolkning erhverver oprindeligt stjålet jord. Læs mere her.