Dansker har hovedansvar for at Canadas fængselssystem har færreste tilbagefald

Den canadiske kriminalforsorg har formået at reducere tilbagefaldsprocenten for kriminelle med 50% og er dermed det vestlige land med den laveste recidiv-procent (tilbagefalds-procent). Skal man sætte et enkelt navn på det helt særlige forhold er navnet Ole Ingstrup, der i 20 år har stået i spidsen for den canadiske kriminalforsorg med 15.000 medarbejdere under sig.

Udgangspunktet for hans omlægning af fængselsvæsnet har været fokus på det, der virker – hvad får folk ud af kriminalitet. Hvilke erfaringer har vi nationalt og internationalt? Hvordan inddrager vi den kultur som etniske mindretal – her primært indianske samfund – har?

Hans udgangspunkt er at hvis der er en sammenhæng mellem at sætte folk i fængsel og kriminaliteten, burde USA der har flest i fængsel i forhold til indbyggertal, være i blandt verdens fredeligste, men sådan er det jo ikke.  

Læs mere her  og her.

Aktuel inspiration: Sjællandske medier 27.4.2019