“Hvad skal der ske med de tomme parkeringshuse?”

Hvordan skal vi gøre brug af de mange parkeringshuse, der er placeret på centrale pladser i storbyerne, og som i en række byer – eks. Madrid vil blive overflødige?  Det spørg Jesus Diaz om. Han har i London set et inspirerende eksempel – Peckham- hvor man har konverteret en syv etagers parkeringsbygning. Det benyttes i dag som et cool lokalt samlingspunkt til forretnings- og foreningsliv. Ændringen er sket under ledelse af arkitekten Carl Turner i samarbejde med Makeshift – et firma, der designer og forvalter offentlige rum til lokale uafhængige virksomheder. De forvandler de syv niveauer af bygningen til kreative studier, delte workshops, kontorlokaler til samarbejder og 3D-printområder. Alle nyttige rum til små fremstillingsvirksomheder, iværksættere og kunstnere. De dedikerede også to niveauer af det genoprettede rum til fællesarealer tilgængelige for offentligheden, så lejere, naboer og besøgende kan blande og interagere inde i rummet.  Jesus Diaz, der bor i Madrid, er overbevist om at dette kun er det første af flere p-huse der vil blive omdannet. Om det siger han: ”Jeg bruger kun elbiler, som jeg inden for et minut lejer gennem en app. Det er så hurtigt og bekvemt, og kombineret med de stadigt stigende private bilrestriktioner og fremkomsten af autonome køretøjsteknologier, kan jeg se det blive meget mere allestedsnærværende rundt om i verden – en fremtid hvor parkeringsbygninger bliver forældede og tomme meget hurtigt. ” Læs mere her.