SEKEM: Her opdyrker de ørkenen

I den egyptiske del af Sahara-ørkenen finder vi SEKEM. Det er et stort økologisk landbrugsfællesskab, der er etableret med det formål at generobre ørkenen og indtage det til dyrkning af fødevarer. Der er i dag 700 gårde der alle drives biodynamisk eller økologisk. Derudover er etableret forskellige virksomheder med tilknytning til landbrug, f.eks. farmaceutiske virksomheder, producenter af økologiske tekstiler og forarbejdning af økologiske fødevarer og drikkevarer.

SEKEM har etableret den uafhængige SEKEM Development Foundation (SDF), der driver forskellige skoler, en børnehave, et fagligt uddannelsescenter, et medicinsk center og en masse projekter. Den seneste resultat var oprettelsen af ​​Heliopolis University for Bæredygtig Udvikling, som med succes startede sine aktiviteter i 2012.

Læs mere om det inspirerende og opmuntrende initiativ her.