Bydelsmødre spreder juleglæde

Ti familier fra Gadehavegård i Høje-Taastrup har fået forsødet julen lidt ekstra i år. Bydelsmødrene har nemlig haft travlt med at indsamle og pakke julekurve til familier, der har svært ved at klare julen økonomisk. Kontanthjælpsloftet har betydet, at en del udsatte familier har svært ved at få råd til at holde jul, så derfor kastede bydelsmødrene sig over projektet med at lave julekurve til familierne, fortæller Salma Butt Yasmin, som er koordinator på bydelsmødrene.
Bydelsmødrene har taget kontakt til en række lokale supermarkeder, som har sponsoreret varer og støttet projektet. Det er blevet til, at de har kunne fylde ti store kurve med blandt andet slik, kaffe, gløgg, the, marmelade og mange andre ting – som kan sprede glæde og varme hos familierne i julen.

Bydelsmødre er primært kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå. Bydelsmoren lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

Der er knap 40 bydelsmødregrupper rundt i hele landet. Læs mere her