Ny forskning kan løse problemet med oplagring af overskudsenergi fra vind- og solenergi

MEC_StigningVedvarendeEnergiAf Bodil HM Olsen

Forskere på DTU har udviklet en katalysator der kan omdanne CO2 til træsprit (metanol). Det er gjort før, men i de gamle katalysatorer skal processen køre ved meget højt tryk og dermed er den meget energikrævende. DTUs nye katalysator kan køre ved lavere tryk og udskiller desuden mindre kulilte end de gamle modeller. Når der bliver udskildt mindre kulilte, bliver der produceret mere metanol under processen.

Vedvarende energikilder som vind og sol skal bruges til at drive katalysatoren, hvilket omvendt betyder, at det løser problemet med at oplagre overskudsenergi, når solen skinner og vinden blæser, og dermed sikre energiforsyningen når der er vindstille og overskyet.

Metanol kan desuden bruges i brændselsceller og som alternativ til benzin.

 

Kilder: Ingeniøren, DTU og Videnskab.dk

 

Du kan læse mere om projektet på DTUs hjemmeside her