1 million måltider – af mad der skulle kasseres

MEC_FoedevarebankenAf Bodil HM Olsen

Den socialøkonomiske virksomhed FødevareBanken samlede sidste år 426 tons mad ind og sørgede dermed for over 1 million måltider til mennesker på herberger, krisecentre og væresteder.  Maden som FødevareBanken indsamler er helt frisk og af fin kvalitet, den eneste grund til, at den skulle have været kasseret er, at den er blevet til overs f.eks. på grund af udbud og efterspørgsel.

– Vi får mad fra en række store leverandører, der har et spild i grossistledet, for eksempel når de har tilbudskampagner på et salathoved til en femmer i hundredvis af butikker, og de står tilbage med en lille sjat, der nemt kan udgøre 17 paller salat, siger direktør i FødevareBanken Karen Inger Thorsen.

Selvom det lykkedes FødevareBanken at “redde” 426 tons mad sidste år, er det stadig kun en lille dråbe i havet. I de mange led i fødevarernes distribution fra producenter via grossister og detailhandel går der hvert år hele 303.000 tons fødevarer til spilde.

 

Kilde: Politiken

Du kan læse mere om FødevareBanken her