Brug af vedvarende energi stiger globalt

MEC_StigningVedvarendeEnergiAf Bodil HM Olsen

En femtedel af verdens energiproduktion kommer nu fra vedvarende energi. Dette sker ikke mindst på grund af udviklingslandendes stigende interesse for denne energiform. Antallet af udviklingslande der med politiske tiltag og planlægning støtter vedvarende energi er seksdoblet på bare otte år.

Den globale energiproduktion på basis af vedvarende energikilder er øget med mere end 8% fra 2012 til 2013. Det viser en rapport lavet af REN21 med støtte fra FN, der blev udgivet op til et 3-dages møde om vedvarende energ i FNs hovedkvarter i New York.

-Over de sidste ti år har teknologiske fremskridt og udnyttelsen af mange forskellige vedvarende energi-teknologier vist, at spørgsmålet ikke længere er, om vedvarende energi har en plads i verdens energiproduktion, men hvordan vi kan forbedre og øge produktionen af vedvarende energi, så vi i fremtiden kan leve i en verden, der kører 100% på vedvarende energi og samtidig sikrer fuld adgang til energi for alle, siger Artouros Zervos leder af REN21.

Ren21 er et netværk for udvikling af global vedvarende energi, bestående af nøglepersoner indenfor politik, organisationer, industri og erhverv, videnskab og NGO’ere. REN21 muliggør udveksling af viden, politisk samarbejde og samarbejde på tværs af landegrænser med det formål at skabe en hurtig omstilling til 100% vedvarende energi globalt.

 

Du kan læse mere om REN21 her