Venturefond giver penge og rådgivning til socialøkonomiske virksomheder

MEC_SocialKapital

Af Bodil HM Olsen

Den Sociale Kapitalfond investerer i og rådgiver virksomheder, der giver udsatte mennesker i Danmark mulighed for at få et arbejde. Både nonprofit- og for-profitvirksomheder kan ansøge fonden om investering og rådgivning. De arbejder med at udvikle viden om, hvordan virksomheder kan være både sociale og økonomisk bæredygtige på samme tid.

Fonden arbejder på tre områder:

I samarbejde med Trygfonden investerer de kapital (typisk 2-4 mio. kr.) og kompetencer i etablerede virksomheder, der målrettet skaber muligheder for udsatte grupper.

De hjælper etablerede socialøkonomiske virksomheder med at skabe bedre resultater ved hjælp af udviklingsmidler (typisk 100.000 kr.) og rådgivning.

De yder opstartshjælp til sociale iværksættere via et intensivt udviklingsprogram, 100.000 kr. i opstartshjælp og mulighed for yderligere udviklingsmidler. Dette projekt af støttet af VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN.

Der er lige nu åbent for ansøgninger til  Social StartUp, der begynder i august 2014. Ansøgningsfrist er d. 2. juni 2014. Du kan hente ansøgningsskema og læse mere her

Den Sociale Kapitalfond er Danmarks første sociale venturefond. Den blev etableret af TrygFonden i 2011.