Kommuner vil gøre deres ansatte til ex-billister

MEC_TestElcykel
Af Bodil HM Olsen

Ansatte ved kommuner på Sjælland og Fyn samt alle Region Hovedstadens hospitaler får i perioden 1. april 2014 – 1. juni 2016 mulighed for at låne en elcykel i 3 måneder ad gangen. Formålet er at udbrede kendskabet til elcykler, øge medarbejdernes sundhed og trivsel, nedbringe trængslen, CO2-udledningen og luftforureningen.
For at være med skal man have mere end 5 kilometer til arbejde og normalt pendle i bil. Hvis 3 ud af 5 testpersoner vælger at blive ex-billister efter testperioden vil det medføre en årlig reduktion i CO2 udledningen på 410 tons.
En elcykel udleder 12 g CO2 pr kilometer, mens en bil i gennemsnit udleder 132 g, så projektet giver gevinster for både sundhed og miljø. Test en elcykel er blevet godt modtaget af de ansatte, og alene fra Region Hovedstaden har 530 hospitalsansatte meldt sig til forsøget.

Ud over Region Hovedstadens hospitaler er kommunerne Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Gladsaxe, Høje-Taastrup, Gentofte, Odense og Roskilde med i projektet.