Gå i lånebutikken, spar penge og undgå støvsamlerne i hjemmet

MEC_Lanebutikken
Af Bodil HM Olsen

I alle hjem er der gode nyttige ting, der kun bliver brugt få gange om året og ellers bare står og samler støv. I lånebutikken Leila kan du aflevere de ting, du ikke bruger og ganske gratis låne det, du har brug for lige nu. De har alt mellem himmel og jord – ja faktisk er det også muligt at låne et stykke jord, hvis man vil dyrke grønsager.

Derudover kan man blandt meget andet låne en gummibåd, slagboremaskine og en mængde andet værktøj, dukketeater, symaskine, modeljernbane, candyflossmaskine, puslebord, scanner, gæsteseng, kuffert, støvsuger, yoghurtmaskine, fonduesæt, stiger, bøger, spil, cykler – både tandem, et-hjulede og de helt almindelige og og og.

Man skal være medlem for at låne, med det er ret nemt. Man går i butikken og afleverer en eller flere ting man selv gerne vil låne ud, bliver medlem og kan derefter gå på opdagelse efter det man lige står og mangler.

Butikken bliver drevet af frivillige og et af formålene med butikken, ud over at spare penge og få ryddet ud i hjemmenes støvede maskinparker, er at naboer via butikken kan lære hinanden at kende og komme hinanden mere ved.

Leila-butikken ligger i Berlin og er dermed ikke rent praktisk tilgængelig for os danskere. Men, som de selv siger, er det en “open source-ide” og alle er velkomne til at kopiere den. Inspirationen er hermed givet videre til alle de bæredygtighedsbevidste ildsjæle rundt om i landet.

 

Læs mere om Leila her

Se BBC indslag om Leila her

2 kommentarer til “Gå i lånebutikken, spar penge og undgå støvsamlerne i hjemmet”

  1. En rigtig god idè, her i Odense C er der en del tomme butikker, nogle af den ville være et rigtigt godt valg til lige netop sådan en butik. Og jeg er ledig- udelukket af arbejdsmarkedet p.g.a. manglende jobs! Dette ville være et godt ‘nytte-job’ for sådan én som jeg. Kender en del unge der ville juble hvis de kunne være med til sådan en butik. YES!!!
    Dagens barske virkelighed er at jeg skal være ‘selvforsørgende’ og kan ikke leve af sådan en butik. Der skal også leje ind til butikken, de fleste tomme butikker her i Odense C ejes af en enkel mand der er millionær på hans udlejning. En til flere lov-ændring er bydende nødvendig for at jeg kunne skabe en sådan butik. Måske ‘basis indkomst’ ville være et rigtigt godt skridt på vejen for mange af os. Jeg tror på det, har en klippe fast tro på at det er på vej til os alle, og så er jeg igang med mit eget ‘nytte-job’. Denne butiks-form har fået sit helt egen plads i min hukommelse i den positive del!….

  2. Nyttejob i stedet for nytteløs aktivering lyder som en god ide, jeg håber det bliver en realitet en dag. Jeg håber det lykkes dig at starte en Leila-butik, og så må du endelig fortælle mig om det, så det kan blive en meget positiv nyhed her på sitet 🙂

Skriv en kommentar