Gå i lånebutikken, spar penge og undgå støvsamlerne i hjemmet

MEC_Lanebutikken
Af Bodil HM Olsen

I alle hjem er der gode nyttige ting, der kun bliver brugt få gange om året og ellers bare står og samler støv. I lånebutikken Leila kan du aflevere de ting, du ikke bruger og ganske gratis låne det, du har brug for lige nu. De har alt mellem himmel og jord – ja faktisk er det også muligt at låne et stykke jord, hvis man vil dyrke grønsager.

Derudover kan man blandt meget andet låne en gummibåd, slagboremaskine og en mængde andet værktøj, dukketeater, symaskine, modeljernbane, candyflossmaskine, puslebord, scanner, gæsteseng, kuffert, støvsuger, yoghurtmaskine, fonduesæt, stiger, bøger, spil, cykler – både tandem, et-hjulede og de helt almindelige og og og.

Man skal være medlem for at låne, med det er ret nemt. Man går i butikken og afleverer en eller flere ting man selv gerne vil låne ud, bliver medlem og kan derefter gå på opdagelse efter det man lige står og mangler.

Butikken bliver drevet af frivillige og et af formålene med butikken, ud over at spare penge og få ryddet ud i hjemmenes støvede maskinparker, er at naboer via butikken kan lære hinanden at kende og komme hinanden mere ved.

Leila-butikken ligger i Berlin og er dermed ikke rent praktisk tilgængelig for os danskere. Men, som de selv siger, er det en “open source-ide” og alle er velkomne til at kopiere den. Inspirationen er hermed givet videre til alle de bæredygtighedsbevidste ildsjæle rundt om i landet.

 

Læs mere om Leila her

Se BBC indslag om Leila her

En kommentar til “Gå i lånebutikken, spar penge og undgå støvsamlerne i hjemmet”

  1. Nyttejob i stedet for nytteløs aktivering lyder som en god ide, jeg håber det bliver en realitet en dag. Jeg håber det lykkes dig at starte en Leila-butik, og så må du endelig fortælle mig om det, så det kan blive en meget positiv nyhed her på sitet 🙂

Der er lukket for kommentarer.