Udskyd udskiftning af din gamle computer

MEC_SSD
Af Bodil HM Olsen

Selvom computeren er blevet langsom og ikke længere kan leve op til dine krav, er det ikke nødvendigt at skifte den ud. Du kan gøre den hurtigere og dermed forlænge dens levetid nogle år.

SSD eller Solid State Drives er i stor udstrækning ved at erstatte traditionelle harddiske i nyere computere. Men også ældre computere kan få nyt liv, hvis man erstatter harddisken med en SSD.

Prisen på SSD har dog været så høj, at det primært var professionelle brugere, der anskaffede dem udelukkende pga. hastigheden, men i løbet af 2013 faldt prisen betragteligt. Her i starten af 2014 er prisen kommet så langt ned, at det er blevet attraktivt at opgradere ældre bærbare i stedet for at købe nye maskiner.

Et eksempel:

En 3 år gammel Apple MacBook Pro 13″ kan for ca. kr. 1.000,- * få en SSD på 128 GB. Dermed kommer den meget tæt på en helt ny MacBook Air 13″ til kr. 8.599,-

* Prisen dækker en SSD – ikke evt. arbejdsløn.

For Windows-brugere er der endnu mere at hente. Hvis man opgraderer til Windows 8, kan man få selv meget gamle maskiner gjort brugbare. Det skyldes, at Windows 8 også er rettet mod tablets (som har mindre ydeevne). Derfor er programkoden optimeret til at køre med væsentligt mindre processorkraft.

Eksempelvis opgraderede Herning Kommune sidste år 4500 ældre bærbare med SSD og udskød en udskiftning af hele maskinparken med et par år.

 

Hvis du vil vide mere:

Om Herning Kommunes projekt

Youtube-video om hurtighed efter opgradering

Opgradering til SSD