En mad-skov midt i storbyen

MEC_Foodforrest
Af Bodil HM Olsen

Et næsten tre hektar stort område, midt i den amerikanske storby Seattle, er netop nu ved at blive omdannet til en skov fyldt med spiselige planter, som byens indbyggere frit kan høste. Mad-skoven efterligner den almindelige skovs økosystem i forskellige højder, men altså udelukkende med spiselige planter. Øverste niveau vil bestå af frugt- og nøddetræer, mellemniveauet vil være bærbuske og nederste niveau vil bestå at forskellige grøntsager og krydderurter.

Mad-skoven skal, udover at give sund og gratis mad til byboerne, også give næring til sammenhold i lokalsamfundet og give byboerne mulighed for at komme i kontakt med naturen, med alle de positive terapeutiske sideeffekter det nu har.

Mad-skoven vil blive dyrket efter permakultur-principperne.

 

Du kan læse mere her www.beaconfoodforrest.org