Plakatkunst der sætter positive miljømæssig fodspor

MEC_Sustainagraphics
Af Bodil HM Olsen

Sustainagraphics formidler viden om bæredygtighed med grafisk plakatkunst.

Men de vil også selv praktisere det de prædiker om og samtidig vise, at man som virksomhed ikke behøver at nøjes med  at være lidt mindre miljøbelastende end ellers, men at det faktisk er muligt at efterlade et positivt miljømæssigt “fodaftryk” på verden. Derfor bliver plakaterne trykt på et Svanemærket trykkeri i Danmark. På papir der stammer fra nordisk FSC-mærket træ. For hver gang de sælger en plakat sørger de desuden for, at der bliver plantet et træ. Et træ omsætter omkring 10 kg CO2 om året og der bliver udledt omkring 10 gram CO2 i forbindelse med produktion og forsendelse af en plakat. Derfor kan de med rette påstå at de med deres produktion bidrager til forbedring af det samlede globale miljøregnskab.

Sustainagraphics samarbejder med organisationen Plant for the Planet, der for tiden genplanter Mangroveskov i Malaysia.

 

Du kan læse mere om Sustainagraphics på deres hjemmeside her