Kinas vindmøller producerer mere støm end atomkraftværkerne

MEC_china-wind-power
Af Bodil HM Olsen

Kinas vindenergi overhaler produktionen fra atomkraft. Faktisk skete det allerede i 2012 hvor vindmøllerne lige netop producerede en smule mere strøm end atomkraftværkerne.
Kinas vindernergi-kapacitet blev mere end fordoblet fra 2006 – 2009 som følge af deres lov om vedvarende energi fra 2005. Siden 2009 er kapaciteten øget med næsten 40% hvert år. I 20013 blev der i Kina produceret så meget energi fra vindmøller, at de i teorien kunne forsyne staten New York med strøm.

Men hvorfor kan atomkraft ikke følge med vindmøllerne. Dels har det at gøre med at det tager omkring 6 år at bygge et atomkraftværk, mens en vindmøllepark kan stå klar i løbet af nogle måneder. Et andet tilbageslag for atomkraften var katastrofen i Fukushima, Japan i 2011.

Vind-energi dækker dog stadig kun 3% af Kinas energibehov og kul dækker stadig 75%, så der er plads til forbedringer. Men med denne vækstrate på vindenergi, er det måske alligevel muligt at smoggen over Kina med tiden vil lette.

 

Du kan læse mere her

En kommentar til “Kinas vindmøller producerer mere støm end atomkraftværkerne”

Skriv en kommentar