Kinas vindmøller producerer mere strøm end atomkraftværkerne

MEC_china-wind-power
Af Bodil HM Olsen

Kinas vindenergi overhaler produktionen fra atomkraft. Faktisk skete det allerede i 2012 hvor vindmøllerne lige netop producerede en smule mere strøm end atomkraftværkerne.
Kinas vindernergi-kapacitet blev mere end fordoblet fra 2006 – 2009 som følge af deres lov om vedvarende energi fra 2005. Siden 2009 er kapaciteten øget med næsten 40% hvert år. I 20013 blev der i Kina produceret så meget energi fra vindmøller, at de i teorien kunne forsyne staten New York med strøm.

Men hvorfor kan atomkraft ikke følge med vindmøllerne. Dels har det at gøre med at det tager omkring 6 år at bygge et atomkraftværk, mens en vindmøllepark kan stå klar i løbet af nogle måneder. Et andet tilbageslag for atomkraften var katastrofen i Fukushima, Japan i 2011.

Vind-energi dækker dog stadig kun 3% af Kinas energibehov og kul dækker stadig 75%, så der er plads til forbedringer. Men med denne vækstrate på vindenergi, er det måske alligevel muligt at smoggen over Kina med tiden vil lette.

 

Du kan læse mere her