Have-terapi for alle i Sct. Hans Have

MEC_SctHansHave
Af Bodil HM Olsen 

Haven ved Sct. Hans hospital skal være et sted hvor alle kan gå hen for at hele, slappe af og genfinde balancen i livet. Det er nogle af de tanker, foreningen Sct. Hans Have gerne vil realisere.

Stedets lange og til tider dramatiske historie skal danne rammen om historiefortælling og skal sætte det 21. århundrede i relief.

Foreningen vil sætte fokus på mental sundhed og skabe en have, der er bæredygtig både miljømæssigt og menneskeligt.

Patienter på Sct. Hans skal inkluderes så meget som det er muligt og skal tilbydes meningsfuld beskæftigelse og samvær i havens forskellige aktiviteter. De vil kunne arbejde med driften af haven, udstilling og salg af kunst fra Sct. Hans, lave havearbejde eller arbejde med istandsættelse af møbler og havens gamle kapel. Det skal fungere som en mulighed for at vende tilbage til livet udenfor institutionen.

Når haven stå helt færdig vil man, udover at kunne nyde naturen, opleve koncerter og foredrag i kapellet. Kirkegården skal være et sted for fordybelse og reflektion. Og væksthusene skal fungere som café, hvor man samtidig kan købe krydderurter og lære lidt om økologi.

 

Du kan læse mere om projektet her