Verden vil have dansk økologi

MEC_VerdenVil Oeko
Af Bodil HM Olsen

Efterspørgslen på økologiske varer stiger på verdensplan. Omsætningen er tredoblet på de sidste ti år og forbrugerne købte i 2012 økologiske varer for hvad der svarer til 350 milliarder danske kroner.

Danmark er stadig det land i verden, hvor der bliver solgt flest økologiske varer.

– Vores førsteplads skyldes de danske forbrugeres interesse for, og store tillid til, økologi.  99 procent af danskerne kender det statskontrollerede røde Ø-mærke, og 84 procent har tillid til mærket og den produktion, det står for. I samspil med supermarkederne er det også lykkedes os i Danmark at gøre økologiske varer meget tilgængelige. Når det sker, så køber folk også varerne. Det røde Ø har bidt sig fast hos danskerne som en garanti for flere ting på samme tid: Rene fødevarer uden rester af sprøjtegift, en miljøvenlig produktion, der skåner vores fælles drikkevand og natur mod forurening med pesticider, og en høj dyrevelfærd, hvor dyrene har god plads og kommer ud under åben himmel, siger Poul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

Denne erfaring og lange tradition for økologi er et godt salgsargument for de danske økologer. Danmarks eksport af økologiske varer er firedoblet på syv år og var i 2012 på 1.166 millioner kroner.

Kilde: Økologisk Landsforening