Mere sund øko-mad til børnene, de gamle og de syge

MEC_OffKokken
Af Bodil HM Olsen

Som et led i regeringens Økologiske Handlingsplan 2020 gives der 28 mio. kr. i støtte til at de offentlige køkkener omlægges til økologi. Pengene skal gå til at uddanne køkkenmedarbejderne, så de bliver i stand til både at indføre 60% økologi i de offentlige køkkener, reducere madspild og kunne lave sundere og mere klimavenlig mad med mere grønt og mindre kød – og det hele skal klares indenfor de nuværende budgetter. Regeringen har det som mål, at det økologisk dyrkede areal skal fordobles inden 2020, og øko-løftet til de offentlige køkkener skal være med til at hjælpe målet på vej. Lige nu er ialt 600 offentlige køkkener omlagt til økologi.

– Det er en rigtig god nyhed for de økologiske landmænd og for Danmarks natur og drikkevandsressourcer, for jo mere økologisk landbrug jo bedre beskyttes vores natur og grundvand mod sprøjtegifte, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.