Spar op til 80% på boligudgifterne

MEC_Energihaanvark
Af Bodil HM Olsen

Det muligt at spare op til 80% af udgifterne til varmt vand og opvarmning af boligen med en energirenovering, ifølge Grøn Erhvervsvækst. Samtidig luner det på det nationale miljøregnskab og man slipper for kold træk og fugt i sin bolig.

Energihåndværkere øger deres omsætning med gennemsnitligt 29% i forhold til traditionelle håndværkere. Den øgede efterspørgsel har indtil videre givet 165 ekstra jobs i byggebranchen.

En energihåndværker er efteruddannet i moderne energibesparende løsninger til boligen. Han kan lave et såkaldt energitjek og give et samlet bud på energiforbedringer prioriteret efter, hvad der bedst kan betale sig for forbrugeren.

En familie i Kolding fik f.eks mindsket energiforbruget i deres 1970’er hus med  65% efter en energirenovering. De er nu de glade ejere af et lavenergiklasse 1 hus ved hjælp af  en facaderenovering, udskiftning af vinduer og døre samt opvarmnings- og ventilationssystem, solceller og en ny varmepumpe.

Grøn Erhvervsvækst er et samarbejde mellem offentlige og private partnere, hvis formål er at opdyrke nye arbejdspladser via udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering. www.groenerhvervsvaekst.dk