Spar op til 80% på boligudgifterne

MEC_Energihaanvark
Af Bodil HM Olsen

Det muligt at spare op til 80% af udgifterne til varmt vand og opvarmning af boligen med en energirenovering, ifølge Grøn Erhvervsvækst. Samtidig luner det på det nationale miljøregnskab og man slipper for kold træk og fugt i sin bolig.

Energihåndværkere øger deres omsætning med gennemsnitligt 29% i forhold til traditionelle håndværkere. Den øgede efterspørgsel har indtil videre givet 165 ekstra jobs i byggebranchen.

En energihåndværker er efteruddannet i moderne energibesparende løsninger til boligen. Han kan lave et såkaldt energitjek og give et samlet bud på energiforbedringer prioriteret efter, hvad der bedst kan betale sig for forbrugeren.

En familie i Kolding fik f.eks mindsket energiforbruget i deres 1970’er hus med  65% efter en energirenovering. De er nu de glade ejere af et lavenergiklasse 1 hus ved hjælp af  en facaderenovering, udskiftning af vinduer og døre samt opvarmnings- og ventilationssystem, solceller og en ny varmepumpe.

Grøn Erhvervsvækst er et samarbejde mellem offentlige og private partnere, hvis formål er at opdyrke nye arbejdspladser via udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering. www.groenerhvervsvaekst.dk

Skriv en kommentar