Et drys god samvittighed på cornflakesene

MEC_SpejderpigerKellogg
Af Bodil HM Olsen

To amerikanske pigespejdere har overtalt Kellogg Company til at bruge “ansvarlig” palmeolie i deres produkter. De to piger solgte, de i USA så traditionsrige, “Girls Scout Cookies”, men fandt ud af at småkagerne fra Kellogg var fyldt med palmeolie, der på flere måder er problematisk.

Blandt andet bliver der fældet store skovområder, der er vigtige hjemsteder for truede dyrearter som orangutangen, for at give plads til palmerne.

Pigerne har arbejdet på at overtale storproducenten gennem flere år, og nu har Kellogg forpligtet sig til at undgå palmeolie, der er produceret på bekostning af natur og mennesker.
Kellogg har krævet gennemskuelighed og ansvarlighed gennem hele forsyningskæden fra dyrkning til distribution. Den miljøcertificerede palmeolie må ikke være skyld i skovrydning og skal produceres under hensyn til både miljø, dyreliv og menneskerettigheder.

Fra 2016 skulle Kellogg være klar til at levere produkter uden den problematiske palmeolie.

Læs mere her