Vi vandt VM i vindmøller

MEC_Vindmollerekord
Af Bodil HM Olsen

Det lykkedes ikke for Danmark at vinde EM-guld i håndbold. Til gengæld har vi vundet VM i vindmøllestrøm. I december blev  over halvdelen af danskernes samlede elforbrug dækket af strøm fra vindmøller. 2013 sørgede for flere verdensrekorder for hele 33,8% af den strøm der blev brugt i Danmark i 2013 kom fra vindmøller – og det er aldrig før sket i noget land i verden. Og på et enkelt døgn, d. 21. december, producerede vindmøllerne mere strøm end vi kunne bruge – altså over 100%.
Tallene stammer fra  Energinet.dk, der er den nationale distributør af el og gas.

“Den slags tal har stor betydning, når danske vindmøller skal sælges i udlandet. Det tæller virkelig på troværdighedskontoen, når man skal markedsføre et budskab om, at grøn omstilling godt kan lade sig gøre, siger Henrik Stiesdal teknologichef hos Siemens Wind Power.

Skriv en kommentar