Ørken omdannes til skov

MEC_Groasis
Af Bodil H M Olsen

En rund kasse med hul i midten kan få træer til at vokse i selv de mest tørkeramte og ugæstfrie områder. Med en Groasis Waterboxx kan man få planter til at vokse, hvor det ellers er stort set umuligt, og den har en succesrate på 88% i områder, hvor almindelige dyrkningsmetoder kun når op på 10%.  Systemet er lige så simpelt som det er effektivt. Man planter et træ og sætter en Groasis Waterboxx direkte på jorden, så planten stikker op gennem hullet i midten af boksen. Derefter fylder man få liter vand i boksen, og den vil sørge for at vandet frigøres langsomt til plantens rødder. Boksens låg opsamler kondens- og regnvand og leder det ned i boksen, samtidig med at det sikrer at vandet ikke fordamper fra den. Boksen kan også bruges til at dyrke grønsager med mindre vandforbrug.

Groasis Waterboxx er skabt af den hollandske opfinder Pieter Hoff. Det er hans store mål at der skal plantes to milliarder hektar skov ved hjælp af Groasis Waterboxx, og det vil efter hans mening løse klodens klimaproblemer.

Link Waterboxx-eksperiment i Dubai

Link til Groasis hjemmeside