Hjælp til udsatte – og ikke kun til jul

MEC_hjaelptiludsatte

Af Bodil H M Olsen

Før jul skrev vi om julehjælpen.dk, der op til jul formidler hjælp til værdigt trængende i Danmark. Men problemer med at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk begrænser sig jo ikke til julemåneden. Men der er heldigvis hjælp at hente i et initiativ som en gruppe af socialfaglige konsulenter har oprettet på Facebook. Lidt som hos julehjælpen.dk kan man donere brugbare ting, der kan være til nytte for andre.

Der er dog også et politisk formål med gruppen. Gruppens grundlæggere oplyser, “at de ønsker at udbrede budskabet om de mange mennesker der er i klemme i Danmark, på baggrund af den fejlslagne socialpolitik der er ført gennem de seneste mange år. Mennesker, der fx lever på overførsel eller har mistet deres forsørgelsesgrundlag af den ene eller den anden grund. Om det er sygdom, ledighed, mennesker på kontanthjælp eller mennesker der efter en skilsmisse ikke længere kan få det til at hænge sammen – det skelner gruppen ikke til. Men du skal være i klemme på en eller anden måde, for at søge på ting og sager i denne gruppe”.

Du kan læse mere om gruppen “Ting bortgives til udsatte mennesker”på Facebook her