Økomælk med omega-3

MEC_oekomaelksundest
Af Bodil HM Olsen

Den økologiske mælk indeholder 62 % mere omega-3 og 25 % mindre omega-6 end konventionel mælk viser en undersøgelse foretaget af Charles Benbrook forsker ved det amerikanske Washington State University. Han har testet 384 prøver af økologisk og konventionel mælk fra hele USA.

Kroppen har brug for begge fedtsyrer, men vestlig kost i dag indeholder for meget omega-6 og for lidt omega-3. Ifølge Nifes, Nationalt Institut for ernærings- og havkostforskning i Norge, hænger det høje indtag af omega-6 i den vestlige kost sammen med blandt andet en øget risiko for hjerte-karsygdomme og kræft. Vi bør ikke spise mere end fem gange så mange omega-6-fedtsyrer som omega-3-fedtstyrer,« skriver Nifes, som også fortæller, at bedre balance mellem omega 6 og omega 3  enddog reducerer dødsrisikoen for mennesker, som allerede er blevet syge.

Kilde: Videnskab.dk

Vil du læse mere kan du klikke her