Bhutans bruttonationallykke skal sikres med økologi

Af Bodil HM Olsen

Målet er at blive verdens første land med 100% økologisk landbrug, og samtidig er det et middel til at øge landets samlede lykke eller bruttonationallykken, som de betegner det. Selvom Bhutan er et lille land med kun 750.000 indbyggere, har beslutningen stor betydning fordi to-tredjedele er beskæftiget i landbruget. Landets landbrugsminister fortæller, at brug af kemikalier og kunstgødning ikke harmonerer med deres buddhistiske tro. Men der er ikke kun religiøse årsager til den ambitiøse målsætning. Helt praktisk regner man også med en bedring af landets trængte valutabalance, når det ikke længere er nødvendigt at købe pesticider og kunstgødning i udlandet.

Landet Bhutan er et kongedømme der ligger i Himalaya mellem Kina og Indien.

Du kan læse mere her