Trådløs opladning til el-biler

I London i England er man begyndt at bruge et system til genopladning af el-biler, som ikke kræver ledninger eller kontakter.

Af Cecilie Dahlerup

TEKNOLOGI: En flad måtte som bilen parkerer over. Det er det nyeste skud på stammen af tilbehør til el-biler.  I London har man etableret 50 af dem i forbindelse med parkering specielt for el-biler. Så kan de lade op, mens ejeren er på arbejde.

 I måtten er der et elektromagnetisk felt, som oplader bilen på nøjagtigt samme måde, som man oplader genopladelige elektriske tandbørster bare i en større målestok. Foreløbigt kører måtterne som et forsøg, som er støttet både af staten og kommunen. Måtterne er pladsbesparende i forhold til standere.

Læs mere:

http://www.forumforthefuture.org/greenfutures/articles/london-gets-wireless-charging-evs