Nu tre generationer af solceller

Gennem de senere år er der sket en støt stigning i antallet af solgte solceller og teknologien udvikler sig i takt med efterspørgslen.

Af Cecilie Dahlerup

SOLKRAFT: Ikke bare i Danmark er solceller på fremmarch. I hele Europa – ja faktisk i hele verden har man fået øjnene op for den grønne energis fordel, selvom man i startfasen ikke har haft den store økonomiske gevinst ved at benytte sol frem for olie. Men nu er der både udsigt til at kilowatt-priserne falder og at teknologien bliver smartere og producenterne dygtigere.

Eksperter spår, at fremtidens solceller – de såkaldte anden-generations solceller – vil være tynd film, men at der stadig vil være en masse muligheder i de almindelige krystallinske solceller. Filmen kan bruges meget bredt, men kræver sjældne jordarter til fremstillingen og det giver nogle begrænsninger. Samtidigt betyder priserne noget for udbredelsen.

En helt ny og tredje type solceller er på tegnebrættet, som er lettere at fremstille end de andre typer. De kaldes for polymere solceller og er mindre holdbare men til gengæld også billigere at fremstille. Det er DTU som er i førerfeltet på verdensplan, når det gælder udviklingen af dem.

Læs mere:

http://ing.dk/artikel/125974-det-lysner-for-solcellerne-teknologien-bliver-bedre-og-prisen-falder?utm_medium=email&utm_source=nyhedsbrev&utm_campaign=ingformiddag