Virksomheder er vilde med grøn energi

Solceller var tidligere forbeholdt idealistiske boligejere, men nu griber tendensen om sig og flere virksomheder er kommet med på den grønne energibølge.

Af Rupal Pandya og Cecilie Dahlerup

BYGGERI: Et stigende antal virksomheder ønsker at bygge energirigtigt, fordi det forbedrer virksomhedens image og skaber et bedre indeklima.
Der er gået mode i at have et energirigtigt hovedkvarter i erhvervslivet og virksomheder kappes om at bygge grønnest. Det oplever Go’ Energi, som netop har udgivet en guide til at bygge energirigtigt.

– Vi kan se på bygherrernes krav til nye byggerier, at markedet er begyndt at tænke i energieffektive løsninger. Det er meget positivt, siger sekretariatschef i Go’ Energi Henrik Teglgaard Lund.
Tendensen bekræftes af forskningschef ved Alectia og adjungeret professor ved DTU Byg Lars Christoffersen, der rådgiver virksomheder om byggeri.

Økonomien tæller stadig
Henrik Teglgaard Lund erkender dog, at det koster ekstra at bygge energieffektivt.
– Det er en myte, at det er dyrt at bygge energirigtigt. Hvis man tænker energien ind fra begyndelsen, kan man få en lavenergibygning til samme eller næsten samme pris som ved standardbyggeri. Det giver lavere driftsudgifter i hele bygningens levetid og gør virksomheden mindre sårbar over for stigende energipriser, så der er rigtig god økonomi i at bygge energirigtigt, siger Henrik Teglgaard Lund.

Læs mere:

http://www.csr.dk/hg/cs/artikel.nsf/0/LANN8NHHU8

http://www.byggeriogenergi.dk/