Offshore-vindmøllparker er sikre for dyrelivet

 

Vindmølleparker behøver ikke være en forhindring for et godt dyreliv.

Af Rupal Pandya og Cecilie Dahlerup

VINDMØLLER: En undersøgelse, som er udført på Windpark Egmond aan Zee i Holland, dokumenterer at offshore vindmølleparker ikke gør store skader på dyrelivet og måske endda er til gavn for nogle økosystemer.

Rapporten har afsløret forskellige effekter på fuglelivet.  Det har vist sig, at adskillige fuglearter undgår parken, mens andre er ligeglade eller endda tiltrukket. Samlet set ser parken ud til at fungere som en ny type habitat med en øget biodiversitet af forskelligt liv.

Professor Han Lindeboom mener,  at vindmølleparkerne er en oase af ro i et travlt kystområde for både fisk og havpattedyr.

Læs mere:

http://positivenews.org.uk/2011/environment/renewable_energy/5295/study-suggests-offshore-wind-farms-safe-wildlife/