Elbilselskab er på vej med batteri-løsning til elbiler og udbredelse af ladestandere, der skal sparke gang i en dansk elbil-revolution.

Antallet af el-biler og ladestandere, har indtil videre kun haft begrænset udbredelse i Danmark. Der er i dag omkring 150 ladestandere til elbiler i Danmark, og heraf er ca. 100 offentligt tilgængelige og 50 i det private. Men der er en lysere udsigt i vente, når den amerikanske virksomhed, Better Place, opretter cirka 800 ladestandere og batteriskiftestationer til elbiler rundt omkring i landet. Better Place sælger ikke elbiler, men indgår i et samarbejde med Renault, som sender deres nye generation af elbiler på gaden i oktober. Bilen har et udskifteligt batteri, som kan leases gennem Better Place.

Foto: Holstebro Kommune

Better Place’s ambition er at udbrede brugen af elbiler i Danmark. Med en bedre infrastruktur og tilhørende serviceløsninger kan elbilen blive en økonomisk attraktiv transportløsning og dermed bidrage til at accelerere et skift til bæredygtig transport.

Læs mere: Politiken, Energistyrelsen, Better Place