Baskisk hovedstad uden biler

For årtier siden, da mange andre europæiske byer udbyggede deres vejkapacitet, gik Vitoria-Gasteiz i Spanien en helt anden vej.

De kalder det anillo verde , den grønne ring, en 30 km lang række af parker og cykelstier, der omkranser Vitoria-Gasteiz, hovedstaden i den baskiske region i det nordlige Spanien med 253.000 indbyggere.

Brede, rolige alléer af høje træer forbinder parker, pladser og kolonihaver og danner en cirkulær oase omkring en bymidte, der i sig selv stort set er bilfri, og hvor den dominerende lyd, bortset fra en forbipasserende sporvogn, er samtale, fuglesang og endda den vedvarende kvidren af cikader.

Det er den slags zone, som byer rundt om i verden i stigende grad investerer i – men Vitoria-Gasteiz begyndte denne proces for årtier siden. Som et resultat er denne lille spanske by en global leder inden for grøn bypolitik.

Uundgåeligt er nogle af disse tiltag blevet mødt med modstand, siger Borja Rodríguez Ramajo, formanden for byens miljøudvalg, der hævder, at det kræver mod at implementere bæredygtige politikker.

“Vi har altid søgt inddragelse af miljøgrupper og beboerforeninger i disse initiativer,” siger han. “Jeg tror, ​​folk her er stolte af vores grønne ånd.”

Og det er de, men mange beboere hævder, at høringsprocessen ser bedre ud på papiret, end den er i praksis. Her er noget at lære for andre, der vil samme vej.

I 2019 tildelte FN Vitoria-Gasteiz titlen Global Green City for dens indsats for at nå Agenda 2030-målene for bæredygtig udvikling.

Den baskiske hovedstad er dog ikke tilfreds med at hvile på sine grønne laurbær, men hjælper nu med at koordinere NetZeroCities-projektet, et netværk af 53 byer i 21 europæiske lande, som, siger Rodríguez, “har til formål at skabe i alt 112 intelligente og klimaneutrale byer inden 2030”.

Læs mere her.