Har du hørt om Isle of Eigg?

På trods af at den er en af ​​de mindste skotske øer med kun 110 indbyggere, er Isle of Eigg en model for fremsynet, bæredygtig og økobevidst livsstil.

’Lanceret i 2008 var Eigg verdens første samfund til at lancere et off-grid elektrisk system drevet af vind, vand og sol. De tre systemer supplerer hinanden, så næsten alle vejrforhold er befordrende for at producere elektricitet. For at sikre forsyningen er der stadig backup-generatorer, men det overvældende flertal kommer fra vedvarende kilder. Op til 90% af energibehovet dækkes af egen produktion

 Det er også et skridt i retning af selvforsyning, og med den globale energikrise, der presser priserne op i hele verden, er det meget bevidste om at beskytte øen mod de øgede leveomkostninger. “Til at begynde med var vores enhedsafgift højere end fastlandet, men vi er nok billigere nu”, fortæller en af beboerne.

Den bevidste livsstil ser også ud til at gavne dyrelivet: “Vi havde et par havørne, der kom tilbage til øen for fire år siden, efter at de var uddøde på Eigg”, fortæller beboeren.

Læs mere her.